Kategórie
 
 
 
 
 

 Po-Pi 8:00-16:00 | SO 8:00-12:00 apríl-august

 
 
 
 
 

SANOSIL super Aseko 5 l

SANOSIL super Aseko 5 l
zväčšiť obrázok
Množstvová zľava
Kód produktu:12143
Výrobca:Aseko
SANOSIL® je kvapalný vysoko účinný dezinfekčný prípravok určený pre dezinfekciu bazénovej a pitnej vody.
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Vypredané
Cena: 35,00 €
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 35 bodov.

SANOSIL® je dezinfekčný prostriedok založený na synergickom účinku oboch jeho základných zložiek, peroxidu vodíka a striebra.

Technológia účinnej látky SANOSIL® je patentovaná v 35 krajinách.
SANOSIL® má široký rozsah účinnosti proti baktériám, vírusom, hubám, riasám a amébam. Zvlášť vynikajúci je jeho účinok proti baktérií Legionárskej chorobe.

NÁVOD PRE POUŽITIE PRE DEZINFEKCIU VODY V BAZÉNOCH
Počiatočná dávka prípravku SANOSIL® je 80 ml/m3. To znamená, že pri prvom ošetrení jednorázovo nadávkujeme napríklad do bazéna o objeme 30 m3 množstva 80 x 30 = 2400 ml prípravku. Udržovacia koncentrácia je v rozmedzí 10 – 20 mg/liter. Ta označuje na akej koncentrácií je nutné prípravok SANOSIL® v bazénovej vode udržovať. Meriame kontrolným papierkovým testerom. Pri správnom pH a teplote do 28°C je denná potrebná dávka cca 7 ml/m3, to je pri bazéne o objeme 30 m3 30 x 7 = 210 ml prípravku.

REGULÁCIA PH
Pre používanie SANOSILU je regulácia pH nesmierne dôležitá. Nástrekové ventily sa umiestňujú najmenej 2 m pred nástrek SANOSILU. Prípravok SANOSIL®, je kyselina, ktorá sa v alkalickej vode rýchlo rozpadá. Je preto výhodné udržovať vodu v rozmedzí 6,5 – 7. Hodnoty pH nad 7 silne zvyšujú spotrebu prostriedku SANOSIL®. Ako príklad uvádzame hodnoty rozkladu SANOSILU za deň v závislosti na pH (hodnoty sa vzťahujú na normálne zaťažované verejné kryté kúpaliská) pri pH 7 = 7 ml/m3 za deň pri pH 7,4 = 15 ml/m3 za deň pri pH 7,8 = 30 ml/m3 za deň.

NÁVOD PRE POUŽITIE PRE DEZINFEKCIU PITNEJ VODY
Dezinfekcia pitnej vody v studniach: priemerné dávkovanie SANOSILU je 50 ml na 1 m3 vody, čo odpovddá obsahu striebra 0,005 mg/I. Preparát je takto účinný po 24 hodinách pôsobenia a vodu je možné používať. Prípravok pôsobí i vo vodách obsahujúcich organické látky. Na medenom povrchu môže dôjsť ku zmenám farby, nie je vhodný pre delší styk s predmetmi z pozinkovaného železa, zliatin hliníka, alebo hliníka a mangánu.

ÚČINOK SANOSILU ZNIŽUJÚ
Pri styku so skorodovaným povrchom železných potrubí sa  rozpadá a stáva sa neúčinným. Vysoký organický podiel, vysoký obsah (Fe) a mangánu (Mn) vo vode a vysoké zaťaženie ťažkými kovmi vo vode bazéna pôsobí na prípravky SANOSIL® katalytický a behom krátkej doby ich rozkladá.

FILTRE S AKTÍVNYM UHLÍM / FILTRE ATOMIC / KREMELÍNOVÉ FILTRE
Mnoho bazénov je vybavených vyššie uvedenými filtračnými materiálmi. Keď prípravky SANOSIL® pretekajú týmito filtračnými materiálmi, dochádza k zadržaniu určitého množstva vo filtri: 100% v filtri s aktívnym uhlím, cca 30 – 50% vo filtri Atomic a cca 15 -25% v kremelínovom filtri. To znamená, že výrobky SANOSIL® sa v priebehu veľmi krátkeho času z vody bazéna „odfiltrujú“. Keď nie je zákazník ochotný prejsť na používanie pieskového filtra,  nie je použitie výrobku SANOSIL® v bazéne možné.

SANOSIL® má následujúce výnimočné vlastnosti:
• žiadne podráždenie kože, očí alebo sliznice
• ani karcinogénne, ani mutagénne
• nevznikajú chloramíny
• dlhotrvajúci účinok
• pH neutrálne
• po kúpeli žiadny zápach na koži alebo odeve
• schválený pre úpravu pitnej vody
• môže byť bez obmedzení použitý v slanej vode
• môže byť použitý v termálnych vodách s vysokým podielom organickej hmoty
• takmer 100% odbúrateľný, žiadne znečistenie životného prostredia
• koncentrácia môže byť meraná manuálne
• môže byť skladovaný minimálne jeden rok pri teplotách od 5°C do 25°C

VAROVANIE:
H319 Spôsobuje vážne podráždenie očí.
P102 Uchovávajte mimo dosah detí.
P280 Používajte ochranné rukavice/ochranný odev/ochranné okuliare/ochranný štít na tvár.
P264 Po manipulácií dôkladne umyte ruky.
P305+P351+P338 PRI ZASIAHNUTÍ OČÍ: Niekoľko minút opatrne vyplachujte vodou. Vytiahnite kontaktné šošovky, ak sú nasadené a pokiaľ je možné ich ľahko vytiahnuť. Pokračujte vo vyplachovaní.
P337+P313  Ak pretrváva podráždenie očí: Vyhľadajte lekársku pomoc/ošetrenie.
P501 Odstráňte obsah/obal ako nebezpečný odpad

ÚČINNÉ LÁTKY:
Peroxid vodíku (< 80 g/kg) a striebro (< 0,1 g/kg).


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia