Kategórie
 
 
 
 
 

 Po-Pi 8:00-16:00 | SO 8:00-12:00 apríl-august

Ak nedvíhame, venujeme sa zákazníkom, zavoláme vám späť akonáhle to bude možné, prípadne nám pošlite e-mail.

 
 
 
 
 

Nedarí sa Vám zrovnať hodnotu pH?

Autor: Poolman     Dátum: 28.02.2022     Čítanie na: 3 min.

Dokonalá dezinfekcia vody v bazénoch! KYROL TC zaisťuje čistú a zdravú vodu vo vašej domácnosti alebo v priemyselných aplikáciách. Voda bez: baktérií (E.coli, legionella atď.), rias, plesní a vírusov. z: baktérií (E.coli, legionella atď.), rias, plesní a vírusov.

Tu býva na vine alkalinita vody. Celková alkalinita je termín, ktorým sa označuje podiel hydrogénuhličitanových iónov (uhličitanová tvrdosť) vo vode. Tieto látky sú priamo zodpovedné za udržovanie stabilného pH vody.

Ak sú vo vode obsiahnuté v množstve 80 – 120 mg/l, voda je schopná správne reagovať na pridané prípravky pH plus a pH mínus a do istej miery sama hodnotu pH vyrovnávať. Alkalinitu jednoducho zmeriate Testovacími prúžkami pH/chlór/alkalinita z našej ponuky.

Príliš nízka alkalinita sa prejavuje prudkými výkyvmi pH a neprimeranými reakciami vody na dávkovanie prípravkov na stabilizáciu pH (napríklad pri pridaní malého množstva prípravku pH mínus hodnota pH výrazne poklesne, za krátku dobu je ale na pôvodnej hodnote). Tu problém jednoducho vyriešime pridaním prípravku Alkalita .

Naopak sa stáva, že sa pH drží neustále vysoko, spotreba prípravku pH mínus je obrovská, ale pH nemožno znížiť. Tento stav ukazuje na príliš vysokú alkalinitu vody. Tu je riešenie zložitejšie. Vodu je potrebné upraviť vysokým nárazovým pridaním pH mínus tekutý do pokojnej bazénovej vody (pri vypnutej filtrácii). Tu je veľmi ťažké určiť dávkovanie, odporúčame vyskúšať vo väčšej nádobe s odobranou vzorkou bazénovej vody.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia